
آسيب شناسي جوان
نسل جوان است از ضرورتهاي اساسي جامعه است. بايد دانست كه خواستهها و دغدغههاي آنان هميشه نشانه ناهنجاري نيست، بلكه گاه نشانه بيداري نيز هست.
پس از شناسايي دردها بايد به درمان آن پرداخت و در هنگام درمان نيز بايد برخورد مناسب و منطقي داشت؛ زيرا نداشتن برخورد منطقي و درست، نسل جوان را به كج رويهاي گوناگون از جمله كج فكري ميكشاند و ممكن است آنان را به دامن مكتبها و انديشههاي الحادي بكشاند. استاد مطهري يكي ا علل گرايش نسل جوان به مكتبهاي الحادي (چه در مسيحيّت و چه در جوامع اسلامي) را پاسخ غير منطقي و غير معقول به نيازها و پرسشهاي اين نسل و نيز برخوردهاي منفي با آنان ميداند. از اين رو، بر اين باور است كه بايد از طرد اين نسل دوري كرد و كوشيد تا پرسشهاي ديني و نيازهاي اساسي آنان، پاسخهاي معقول، منطقي و حقيقي بيابند.
فكر اساسي اين است كه ما درد عقلي و فكري اين نسل را بشناسيم. بدون شناخت در اين نسل، هر گونه اقدامي بي مورد است. پس از شناخت درد بايد به فكر درمان و چاره بود. اتّفاقاً ديگران از راه شناختن احتياجات، آرمانها
و دردهاي اين نسل و پاسخ درست به آنها آنها را منحرف كردهاند؛ مانند مكتب ماترياليسم در ايران.(22)
استاد مطهري رمز كج رويهاي نسل جوان را ندادن پاسخ به نيازهاي او ميداند و ميفرمايد:
ريشه بيشتر انحرافات ديني و اخلاقي نسل جوان را در لابهلاي افكار و عقايد آنان بايد جُست. فكر اين نسل از نظر مذهبي چنان كه بايد راهنمايي نشده است، و از اين نظر فوق العاده نيازمند است.(23)
استاد مطهري زايش و پيدايش پرسشهاي جديد و نيازهاي تازه را نشانه كج روي و انحطاط، و زاييده هوسها و شهوتهاي نسل جوان نميداند، بلكه آن را نشانه رشد و حيات يك جامعه زنده ميشمارد. البته به شرط آنكه انديشمندان و عالمان ديني به وظيفه خود در پاسخگويي و رفع نيازهاي اين نسل به خوبي عمل كنند. شايد به همين دليل، استاد مطهري خود هيچ انديشه و متفكري را تكفير و طرد نكرد، بلكه همواره آنها را به مناظره و مباحثه دعوت ميكرد و ديگران را پيوسته به اين روش عقلاني سفارش مينمود.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط زينب رهبر در 1395/09/17 ساعت 02:24:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |